BÜLTEN

Bu bülten ve araştırma yolculuğu, FABRIKACO’nun sürekli gelişen bir uzmanlık ve miras yaratma kararlılığını yansıtıyor.  

Ayrıca, her projenin bir hikaye barındırdığını hatırlatıyor.

BİZ | FABRİKACO İTALYA KEŞFİNDE! 

Bir başka serüvende, FABRİKACO ailesi olarak Milano İtalya’da yeni bir maceraya yelkenlerimizi açtık. Henüz kıtalararası bir yolculuk olmasa da rotamızı Akdeniz’e, beraberindeki keskin rüzgarlara ve belki de aynı Colombus gibi çok daha büyük gelişmelere yol açabilecek yolculuğun ilk adımını attık.

Okumaya devam et »

İNCELEME | BİR BİRİKİM ÖYKÜSÜ: İTALYA

İtalya çağlar boyunca; Roma Katolik Kilisesi, Romanesk sanat, rönesans, reform, bilimsel devrim, Barok, Neoklasizm gibi uluslararası etkiye sahip toplumsal gelişmelerin merkezinde yer aldı. Ülke bugün, bu olgulardan beslenen birikimiyle, dünyanın en önemli sanat ve tasarım merkezlerinin başında geliyor. Bir ekol haline gelen “İtalyan tasarımı” ise mimari, mekan tasarımı, kentsel tasarım, moda tasarımı, ürün tasarımı ve endüstriyel tasarım dahil olmak üzere akla gelen alanları kapsayan bir şemsiye tanım.

Okumaya devam et »

SÖYLEŞİ | SOYUT BİR ÇEMBERİ İNCELEMEK

İtalya deyince aklınıza ilk ne geliyor?  Roma’nın bozulmadan yüzyıllardır korunmuş mimarisi, Milano’nun modayla birlikte tasarıma lokomotif olan duruşu, Floransa’nın tarih kokan sokakları, Venedik’in özgün yaşam şartları ve daha niceleri. Bu yüzdendir ki  tasarım deyince, ülke mimarisinin bozulmadan korunması deyince, her kentin yaşamının birbirinden farklı olsa da ana fikir olarak var olanı korumak; yapıya, geçmişe, mimariye, tasarıma saygı duymak olunca İtalya’yı konuşmamak haksızlık olur diye düşünüyorum.

Okumaya devam et »

İNCELEME  | TUTKUNUN BAŞKENTİ: MİLANO 

Milano, İtalya’nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinin;  sanat, tasarım, ticaret, moda, gösterim dünyasının başkenti olarak kabul edilir. Hem tarihi hem de modern dünyayı bir arada yaşayabileceğiniz Milano şehir merkezinde, dünyanın en büyük gotik katedrali Duomo di Milano, dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuele II ve dünyanın en büyük tiyatrolarından biri olan La Scala yer alır. 

Okumaya devam et »

FABRIKACO haberleri ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki formu doldurun.